Przedwojenna kuchnia na statku MS PIłsudski. Wiele garnków, palników, patelni.

CAFE

PRZEDWOJENNE RESTAURACJE, BARY I HOTELE

Przedwojenne przepisy.
Majonez z sandacza.

Zapomniane i rzadko prezentowane w obecnych menu restauracyjnych majonezy z ryb, w okresie międzywojennym cieszyły się niesłabnącą popularnością. Sandacz, lin, szczupak i inne ryby w postaci majonezów brylowały w renomowanych restauracjach.

Majonez z sandacza. "365 obiadów" L. Ćwierczakiewiczówna, 1923 rok. Polona.pl
Majonez z sandacza. "365 obiadów" L. Ćwierczakiewiczówna, 1923 rok. Polona.pl
Menu "Cafe Casino" 1934 rok.
Menu "Restauracja Artystyczna Pod Wiechą" 1933 rok.
Tekst - autor
Materiały - polona.pl
Menu - polona.pl
L. Ćwierczakiewiczowa, 365 obiadów, Warszawa 1911.
Zdjęcie - kuchnia na MS Piłsudskim 1931/33.